Otse põhisisu juurde

POISTEGA KEELT AVASTAMAS-14.MÄRTS 2014.


Teist aastat korraldab Luunja lasteaed Midrimaa kevade hakul üritust ja ainult poistele. Eelmisel aastal korraldati pendipäeva, kus poistel oli võimalus osaleda erinevates katsetes. Sel aastal korraldati üritus emakeelepäeva raames ja kutsuti meid keelt avastama.
Võimalus oli osaleda 8 töötoas:
  1. KEELEKOOL: Lapsed tutvusid erinevate meeltega ning põhiline rõhk oli suunatud keelele. Lapsed maitsesid erinevaid toiduaineid ja siis tuli eristada, mis on soolane, mõru, magus ja hapu.
  2. KÕRVAKEEL: siin valmistasid lapsed plasttopside ja nööri abil telefoni.
  3. PEEGLIKEEL: See oli vahva tuba ja meeldis poistele väga. Siin tuli lugemiseks kasutada peeglit ning loetavale sõnale tuli hoopis selg pöörata.
  4. PILLIKEEL: Siin sai iga laps meisterdada endale väikese pilli. Kasutatai selleks ühekordseid plasttopse ja kumminööri.
  5. VÕÕRKEEL: Selles toas sai tutvuda erinevate rahvuste ja nende keeltega. Lapsed kuulasid kuidas kõlasid erinevad keeled. Siin sai mängida ka mänge, mida näiteks mängivad lapsed Hispaanias.(kaks last hoiavad köie otsast kinni ja üks hüppab)
  6. MAOKEEL: Siin valmistasid poisid ühe vahva ja vana mänguasja. Millise? 
    Ragulka meenutab oma kujult mao keelt. Lennutamiseks olid Y tähe kujuga oksakesed. Märklaud sisaldas tähti ja numbreid ning geomeetrilisi kujundeid, mida tuli nimetada, kui oldi pihta saanud.
  7. KIRJAKEEL: siin töötoas tutvusime kirjaliku kõnega, mida kirjutatakse, trükitakse jne. Siin said poisid trükkida tähetemplitega ning muude erinevate kujunditega. Templeid saab ka ise valmistada-kartulist, korgist. Meie trükkisime oma nime.
  8. SALAKEEL: Selles töötoas said lapsed töölehed, mis olid täis erinevaid kriipse ja kraapse ja tähti. Lapsed värvisid mustri vastavalt tähemärkide järgi ära ja said hoopis uue tähe. Lõpuks said lapsed moodustada salajastest tähtedest sõnu.
                                                                             
    Oli vahva üritus! 
    Poistega käis keelt avastamas Mürakarude õpetaja Piret




























Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tartumaa haridustöötajate pidulik tänuüritus

 Melliste Koolil on taas põhjust rõõmu ja uhkust tunda. Täna tunnustati Tartu Ülikooli aulas meie õpetajaid ja nende tegemisi. Tartumaa aasta klassiõpetaja laureaat Pille Saan Tartumaa aasta haridustegu 2023  " Kolme kooli ESFi Klass+ ühisprojekt  ”Nutikas digipööre” , Luunja Keskkool, Melliste Kool ja  Friedebert Tuglase nimeline Ahja Kool" Ühisprojekti juhtisid Tea Hermann ja Meeri Sellik. Koordinaatoriteks koolides olid Annika Apuhtin, Britta Sims, Eliise Joonas ja Rainer Lanemann.

Meie kummardus!

Sõbrapäev meie koolis!

 Sel aastal oli meil sõbrapäev jaotatud kaheks. Hommiku poolikul toimus meie koolis valla kolme kooli ühisüritus, kus 1.- 4.kl õpilased tantsisid diskol . Suurematele klassidele korraldas sõbrapäeva tegevused 6. klass. Hommikul jagasid nad kõigile õpilastele ja koolipersonalile südamekleepsud, mis olid nummerdatud. Vahetundides said kõik otsida sama numbriga paarilist, kellega fotonurgas pilti teha. Pildid jäädvustas õpilasesinduse asepresident Johanna-Janeli, teda abistas Lilian, kes on samuti õpilasesinduse liige. Pildid leiad 👉  https://drive.google.com/drive/folders/1mLw3v-7Tcv_vS5opni8twmVDVe9nf9R_?usp=sharing   6. klass valmistas kõigile õpilastele sõbrapäevakaardid ja see, kes ei leidnud üles oma paarilist, sai pildi teha koos 6. klassi õpilastega. 5. tunni ajal toimus 5.-9. klassi õpilastele sõbrapäeva disko. Diskori puldis olid Rasmus, Kaspar ja Cristofer. Suur aitäh, 6.klassi juhatajale Tiinale ja kõigile teistele abilistele.