Otse põhisisu juurde

Lasteaia liiklusnädal

Liikluskasvatuse aluseks on ohutuse väärtustamine ning tähelepanu juhtimine ohutule käitumisele igapäevases liikluses. Väga oluline on kujundada nii kodus kui lasteaias õigeid liiklemisharjumusi - need on kasulikud kogu elu vältel. 
Liiklusnädalal räägiti liikluses varitsevatest ohtudest ja õpetati, kuidas turvaliselt ja ohutult liigelda. 
Iga rühma meeskond valmistas ette ühe liiklusalase teema ning lastel oli võimalus tegutseda iga päev erineva teemaga.
Mürakarude rühmas tutvusid lapseg valgusfooriga. Rühmaruumidesse oli põrandale märgitud autotee ning lapsed sõitsidki autoteel. Autojuht peab märkama mitmeid asju: valgusfoori värve, eessõitvat autot ja teed. Hiljem said lapsed autorallit teha.
Täpikeste rühmas räägiti turvavarustuse kasutamise tähtsusest autosõidul. Lastel oli võimalus harjutada turvarihmade kinnitamist  turvatoolis kas iseenda, sõbra või nuku peal.
Päikesejänkude rühmas vaatasid lapsed videot sebradest, kus näidati, mida nad söövad, millised välja näevad ja kuidas nad liiguvad looduses. Seejärel arutlesid selle üle, et sebraks kutsutakse ka ülekäigurada. Üheskoos kordasime üle, kuidas minna üle tee ja vaatasime pilte huvitavatest ülekäiguradadest mujal maailmas. 
Teooria viisime kokku praktikaga ning iga laps sai koheselt näidata, kui selgeks sai ta ohutult üle tee liiklemise. Lõpetuseks maalisid lapsed näpuvärvidega fantaasiarohkeid sebrasid ja värvisid  pliiatsitega ülekäigurada.
Pähklikeste rühmas  kompisid lapsed võlukotti, avades selgus, et sisuks olid erinevate kujudega helkurid, helkurvest, millel helkurriba ja helkurkäepael. Mis ühist on kassil ja helkuril? Juba eelmise sajandi alguses tuli ühel inglasel mõte, et kassi silmad peegeldavad valgust tagasi.Tuli leiutada materjal, mis samuti valgust tagasi peegeldaks. Nii saigi helkuri idee alguse. Helkur on kõige odavam elukindlustus! Pimedas ruumis katsetasid lapsed, mis helgib kõige paremini (kas vestiribad, käepael või helkur).
Oli õpetlik ja huvitav nädal!











 






















Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tartumaa haridustöötajate pidulik tänuüritus

 Melliste Koolil on taas põhjust rõõmu ja uhkust tunda. Täna tunnustati Tartu Ülikooli aulas meie õpetajaid ja nende tegemisi. Tartumaa aasta klassiõpetaja laureaat Pille Saan Tartumaa aasta haridustegu 2023  " Kolme kooli ESFi Klass+ ühisprojekt  ”Nutikas digipööre” , Luunja Keskkool, Melliste Kool ja  Friedebert Tuglase nimeline Ahja Kool" Ühisprojekti juhtisid Tea Hermann ja Meeri Sellik. Koordinaatoriteks koolides olid Annika Apuhtin, Britta Sims, Eliise Joonas ja Rainer Lanemann.

Meie kummardus!

Sõbrapäev meie koolis!

 Sel aastal oli meil sõbrapäev jaotatud kaheks. Hommiku poolikul toimus meie koolis valla kolme kooli ühisüritus, kus 1.- 4.kl õpilased tantsisid diskol . Suurematele klassidele korraldas sõbrapäeva tegevused 6. klass. Hommikul jagasid nad kõigile õpilastele ja koolipersonalile südamekleepsud, mis olid nummerdatud. Vahetundides said kõik otsida sama numbriga paarilist, kellega fotonurgas pilti teha. Pildid jäädvustas õpilasesinduse asepresident Johanna-Janeli, teda abistas Lilian, kes on samuti õpilasesinduse liige. Pildid leiad 👉  https://drive.google.com/drive/folders/1mLw3v-7Tcv_vS5opni8twmVDVe9nf9R_?usp=sharing   6. klass valmistas kõigile õpilastele sõbrapäevakaardid ja see, kes ei leidnud üles oma paarilist, sai pildi teha koos 6. klassi õpilastega. 5. tunni ajal toimus 5.-9. klassi õpilastele sõbrapäeva disko. Diskori puldis olid Rasmus, Kaspar ja Cristofer. Suur aitäh, 6.klassi juhatajale Tiinale ja kõigile teistele abilistele.