Otse põhisisu juurde

Eestimaa nädal lasteaias



Mida tähendab sõna KODUMAA, seda rääkisid lapsed Täpikeste rühmas. Et meie kodumaa on Eestimaa, seda teadsid kõik lapsed, kuid arvati veel, et kodumaal tehakse palju tööd, seal on kodu, kus elavad ema, isa, vanaisa, kass, koerad ja isegi hiired peavad kodus olema. Milline näeb välja kodumaa oli näha kunstitöödes, mis illustreeris luuletust "Lapse kodumaa". Nooremad lapsed orienteerusid piltide seas, kust nad leidsid Eesti lipu, rukkililled ja suitsupääsukesed ja kujundasid neist pildi Eestimaale.

Mürakarude rühmas oli nädala jooksul avatud kohvik "Pääsuke", kus pakuti Eesti rahvustoite: kiluvõileiba munaga ning kamajooki. Lapsed valmistasid üheskoos need söögid ning said seejärel need kohvikust endale ka osta. "Ise tehtud, hästi tehtud!" - Eesti rahvustoidud maitsesid lastele hästi ning kohvikut "Pääsuke" lubasid lapsed kindlasti ka edaspidi külastada.

Pähklikeste rühmas toimus teemahommik " Minu Eestimaa sünnipäev". Eestimaa metsaelanikud karu ja põder tutvustasid Eesti Vabariigi sümboleid. Lapsed kuulasid ja püüdsid kaasa laulda Eesti hümni. Nimetasid Eesti presidenti, teadsid rukkilille, suitsupääsukest, Eesti lippu, pealinn Tallinnat, tutvusid Eesti riigivapiga. Koos tantsiti laulu"Rong see sõitis tsuhh-tsuhh-tsuhh" saatel läbi Eesti erinevate linnade. Kuulasime laulu "Mu koduke on tilluke."

 Päikesejänkude rühmas rääkisid lapsed rahvariietest. Lastel oli võimalik ka reaalselt näha, millised rahvariided on. Õpetajal olid seljas rahvariided, mida lapsed said vaatadata ja ka katsuda, millisest materjalist need on. Lisaks vaatasid lapsed veel piltidelt erinevaid rahvariideid. Ja lõpetuseks meisterdasid lapsed ise endale rahvusseeliku.





















Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tartumaa haridustöötajate pidulik tänuüritus

 Melliste Koolil on taas põhjust rõõmu ja uhkust tunda. Täna tunnustati Tartu Ülikooli aulas meie õpetajaid ja nende tegemisi. Tartumaa aasta klassiõpetaja laureaat Pille Saan Tartumaa aasta haridustegu 2023  " Kolme kooli ESFi Klass+ ühisprojekt  ”Nutikas digipööre” , Luunja Keskkool, Melliste Kool ja  Friedebert Tuglase nimeline Ahja Kool" Ühisprojekti juhtisid Tea Hermann ja Meeri Sellik. Koordinaatoriteks koolides olid Annika Apuhtin, Britta Sims, Eliise Joonas ja Rainer Lanemann.

Meie kummardus!

Sõbrapäev meie koolis!

 Sel aastal oli meil sõbrapäev jaotatud kaheks. Hommiku poolikul toimus meie koolis valla kolme kooli ühisüritus, kus 1.- 4.kl õpilased tantsisid diskol . Suurematele klassidele korraldas sõbrapäeva tegevused 6. klass. Hommikul jagasid nad kõigile õpilastele ja koolipersonalile südamekleepsud, mis olid nummerdatud. Vahetundides said kõik otsida sama numbriga paarilist, kellega fotonurgas pilti teha. Pildid jäädvustas õpilasesinduse asepresident Johanna-Janeli, teda abistas Lilian, kes on samuti õpilasesinduse liige. Pildid leiad 👉  https://drive.google.com/drive/folders/1mLw3v-7Tcv_vS5opni8twmVDVe9nf9R_?usp=sharing   6. klass valmistas kõigile õpilastele sõbrapäevakaardid ja see, kes ei leidnud üles oma paarilist, sai pildi teha koos 6. klassi õpilastega. 5. tunni ajal toimus 5.-9. klassi õpilastele sõbrapäeva disko. Diskori puldis olid Rasmus, Kaspar ja Cristofer. Suur aitäh, 6.klassi juhatajale Tiinale ja kõigile teistele abilistele.