Neljandal juunil toimus kooli kohtumine ja kokkamine üheskoos toitumisnõustaja Erik Orguga. Esimesel tunnil rääkisime üheskoos tervislikust toitumisest.
Saime teada, et kuni 15 eluaastani on organism võimeline tootma rasvarakke juurde, kui olemasolevad on juba täitunud. Seega on eriti oluline, et lapseeas ja noorukiea algusaastatel oleks toitumine tasakaalus. Mida rohkem on kehas rasvarakke, seda keerulisem on hoida tervislikku kehakaalu.
Iga suutäit peaks närima 20-30x. Sel moel purustatakse toidus raku seinad ja siis imenduvad toitained meie organismis paremini. Toidu peenestamist saab kiirendada blenderi abil.
Mõnikord tekib suur soov šokolaadi järele. Oleme lugenud, et šokolaad sisaldab õnnehormooni serotoniini, mis tekitab heaolutunnet. Tegelikult peaksime selle asemel sööma hoopis valku, mis sisaldab trüptofaani nimelist aminohapet, mis suudab soolestikust ajju liikuda, kus temast ka serotoniini toodetakse.
Lisaks peaksime piirama oma suhkru tarbimist, mis on üheks suurimaks probleemiks toitumises. Laste maksimaalne kogus lisatud suhkrute osas on kuni 3 teelusikatäit päevas!
Üheskoos küpsetasime tervislikke pannkooke ja tegime neile marja- ja šokolaadikastmeid.
Pannkoogid 3-le:
4 banaani
4 M suurusega muna
40g kaerahelbeid
maitsestamiseks kaneel ja sool
Kõik koostisained blenderdada üheskoos
Praadimiseks rafineeritud kookosrasv (ilma maitse ja lõhnata) või või (ilma soolata)
Kakaokreem
Köögi Skyr 400g tops
Toorkakao 1-2 spl ehk 15-30g
Mesi 1-2 spl ehk 20-40g
Toormoos
Lemmikmarjad 300g. Marjad purustada lusikaga ja segada.
Täname Erik Orgut huvitava päeva eest! Projekti toetas PRIA.
Saime teada, et kuni 15 eluaastani on organism võimeline tootma rasvarakke juurde, kui olemasolevad on juba täitunud. Seega on eriti oluline, et lapseeas ja noorukiea algusaastatel oleks toitumine tasakaalus. Mida rohkem on kehas rasvarakke, seda keerulisem on hoida tervislikku kehakaalu.
Iga suutäit peaks närima 20-30x. Sel moel purustatakse toidus raku seinad ja siis imenduvad toitained meie organismis paremini. Toidu peenestamist saab kiirendada blenderi abil.
Mõnikord tekib suur soov šokolaadi järele. Oleme lugenud, et šokolaad sisaldab õnnehormooni serotoniini, mis tekitab heaolutunnet. Tegelikult peaksime selle asemel sööma hoopis valku, mis sisaldab trüptofaani nimelist aminohapet, mis suudab soolestikust ajju liikuda, kus temast ka serotoniini toodetakse.
Lisaks peaksime piirama oma suhkru tarbimist, mis on üheks suurimaks probleemiks toitumises. Laste maksimaalne kogus lisatud suhkrute osas on kuni 3 teelusikatäit päevas!
Üheskoos küpsetasime tervislikke pannkooke ja tegime neile marja- ja šokolaadikastmeid.
Pannkoogid 3-le:
4 banaani
4 M suurusega muna
40g kaerahelbeid
maitsestamiseks kaneel ja sool
Kõik koostisained blenderdada üheskoos
Praadimiseks rafineeritud kookosrasv (ilma maitse ja lõhnata) või või (ilma soolata)
Kakaokreem
Köögi Skyr 400g tops
Toorkakao 1-2 spl ehk 15-30g
Mesi 1-2 spl ehk 20-40g
Toormoos
Lemmikmarjad 300g. Marjad purustada lusikaga ja segada.
Täname Erik Orgut huvitava päeva eest! Projekti toetas PRIA.
Rohkem pilte: https://photos.app.goo.gl/msPblLSBMtiFTaji1
VastaKustuta