Otse põhisisu juurde

Mürakarude jõulueelsed askeldused

Advendiaeg on muinasjutuline aeg. Jõulupühade ootuse ajal juhtub nii mõndagi südansoojendavalt üllatavat ning rõõmsat. Mürakarud tõid paljudele jõulurõõmu, kinkides pühadekaardikese.
Meie toredad õpetajad tädi Kaie ning tädi Tiina said mürakarudelt kaardi. Samuti kinkisime kaardikese meie logopeed tädi Saimale ning direktori kt-le tädi Ailele. Ka raamatukogu tädi Aasale kinkisid mürakarud pühadekaardi. Kõik nad olid väga väga üllatunud ning rõõmsad meie kaardikese üle.
Melliste Raamatukogu kõrval asub Jõulusoovide postkast. Sinnagi poetasime pühadekaardi.





Mürakarud külastasid jõulukuul Põlvamaa Maanteemuuseumit. Seal ootas meid tore muuseumitädi, kellega koos läksime erilisele jõuluteemalisele rännakule. Maailmas elab väga palju rahvaid, kes tähistavad jõule sootuks teisiti, kui meie ehk harjunud oleme. Saime teada palju huvitavat jõulude kohta. Kahetunnise jõuluseikluse sisse mahtus meeli avardav maailmareis paikadesse, kus sai näha ja kuulda, et jõulud ei lõhnagi alati verivorsti järele ja mõnikord tuleb sussi asemel aknalauale hoopis pudrukauss sättida.

Kas kuusepuu ning lumeta saab jõulupühi pidada? Jah, ning seda teavad hästi aafriklased. Teekonda alustasimegi Aafrikast, Etioopiast. Seal mängitakse jõulude ajal n.ö "liivahokit", mida meie suuremad Mürakarudki proovisid. Kuuse asemel ehitakse loomulikult palmipuud:)

Austraalias aga kogunetakse jõuluõhtul randa piknikule. Jõuluvana ei tule seal ei saani ega põhjapõtradega, vaid hoopis surfilauaga!

Hispaanias on tavaks jõuluõhtul tänavale minna ning pilli mängida. Meie mürakarudki proovisid pillimängu!

Ameerikas, Venetsueelas, aga tähistati jõululapse - Jeesuse, sündi. Lapsed otsisid väikesele lapsele sobilikke mänguasju hälli - pehmed karukesed ning tibukesed sobisid hästi, kuid suured ning koledad dinosaurused mitte.

Jaapanis ehitakse kodud volditud, origami-tehnikas tehtud paberluikedega, mida kingitakse üksteisele. Saime meiegi kingituseks kauni valge luige, mille lapsed riputasid kuusele.

Hollandis on kombeks jõuluhaldjale puukinga sisse suhkrutükke poetada:)

Norras aga keedetakse riisiputru - maitsvat jõulusööki, millel pidi kindlasti "võisilm" ka olema.

Rännaku lõppedes ootas meid Hertsog. Tubli hobune viis mürakarud vankrisõidule.

Soojendust ning kosutust pakkus meile aga mõnus talvejook (vaarikatee) ning piparkookide küpsetamine.



















Külastasime Melliste Raamatukogu. Meid ootasid seal tädi Koidula ning tädi Aasa. Raamatukogu oli pühadeks imeliselt kaunistatud - kõige muu hulgas leidsid lapsed lausa 68 päkapikku! Tädi Koidula jutustas meile peatselt saabuva Toomapäeva tähtsusest ning jõulude ajaloost. Saime teada, et jõulusid hakati tähistama 200 aastat tagasi ning pühadekuuski hakati tuppa tooma umbes 150 aastat tagasi. Tädi Aasa luges meile vahva loo võlurpäkapikust. Lapsed tutvusid jõuluteemaliste raamatutega. Aeg raamatukogus möödus kiiresti ning lasteaeda sai iga laps kaasa kommi ning pildi värvimiseks! 

















Lapsed teavad, et ka rühmas käivad päkapikud ning seda hetke oodatakse väga. Enne puhketundi sätivad lapsed sussid kuuse alla. Siis, kui lapsed magavad, poetab päkapikk sinna ... Tõesti, maiustused on sussides väga harva. Mürakarud leidsid sealt piparkoogitaigna, multifilmi DVDd, värviraamatud, helkurid, kleepsud-tatood, jõulukuljused, lastelaulude raamatud, näovärvid, pimedas helendavad käeketid, õhupallid jm. Leidlikud päkapikud poetasid sussidesse toredaid üllatusi-kingitusi. Täname väga päkapikke ning soovime kauneid pühi!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tartumaa haridustöötajate pidulik tänuüritus

 Melliste Koolil on taas põhjust rõõmu ja uhkust tunda. Täna tunnustati Tartu Ülikooli aulas meie õpetajaid ja nende tegemisi. Tartumaa aasta klassiõpetaja laureaat Pille Saan Tartumaa aasta haridustegu 2023  " Kolme kooli ESFi Klass+ ühisprojekt  ”Nutikas digipööre” , Luunja Keskkool, Melliste Kool ja  Friedebert Tuglase nimeline Ahja Kool" Ühisprojekti juhtisid Tea Hermann ja Meeri Sellik. Koordinaatoriteks koolides olid Annika Apuhtin, Britta Sims, Eliise Joonas ja Rainer Lanemann.

Meie kummardus!

Sõbrapäev meie koolis!

 Sel aastal oli meil sõbrapäev jaotatud kaheks. Hommiku poolikul toimus meie koolis valla kolme kooli ühisüritus, kus 1.- 4.kl õpilased tantsisid diskol . Suurematele klassidele korraldas sõbrapäeva tegevused 6. klass. Hommikul jagasid nad kõigile õpilastele ja koolipersonalile südamekleepsud, mis olid nummerdatud. Vahetundides said kõik otsida sama numbriga paarilist, kellega fotonurgas pilti teha. Pildid jäädvustas õpilasesinduse asepresident Johanna-Janeli, teda abistas Lilian, kes on samuti õpilasesinduse liige. Pildid leiad 👉  https://drive.google.com/drive/folders/1mLw3v-7Tcv_vS5opni8twmVDVe9nf9R_?usp=sharing   6. klass valmistas kõigile õpilastele sõbrapäevakaardid ja see, kes ei leidnud üles oma paarilist, sai pildi teha koos 6. klassi õpilastega. 5. tunni ajal toimus 5.-9. klassi õpilastele sõbrapäeva disko. Diskori puldis olid Rasmus, Kaspar ja Cristofer. Suur aitäh, 6.klassi juhatajale Tiinale ja kõigile teistele abilistele.