Otse põhisisu juurde

Täpikesed meediamaailma avastamas

Selle aasta esimesed kuud veetsid täpikesed aega, et uurida meediamaailma saladusi. Ja, kuidas meediamaailmast kõige paremini teada saab? Eks ikka seda ise luues! Uurimist, katsetamist, avastamis- ja loomisrõõmu jagus meil kohe mitu kuud.  Uurisime ajalehti ja ajakirju, vaatasime ja tegime ise reklaami ja lugesime uudiseid, millest valmisid väikesed filmid. Kuulasime ja arvasime helisid ning püüdsime ära arvata, millisele filmile need sobivad või kes räägib. Arutlesime ka seda, kuidas helid ja pildid meie tundeid  mõjutavad. Eriti tore oli, erinevate helide järgi liikuda. Analüüsisime fotograafide tehtud pilte, mida oli tore lavastada ning uuesti pildistada. Käisime ka kinos, mis oli nagu päriselt, kust ei puudunud isegi popkorn.Kuidas ikkagi multifilm valmib, seda said kõik suuremad lapsed ise läbi teha, joonistades multifilmitegelased, valmistades ette võtteplatsi, seades koos õpetajaga valmis arvuti ning kaamera, liigutades millimeetrihaaval tegelasi, olles näitleja ning salvestades tekst, mida multifilmi tegelased rääkisid. Kõik see võttis aega, aga pakkus lastele palju positiivseid elamusi, kogemusi ning õpetas meediat lugema ja mõistma. Mitmetest laste meediakogemustest valmis projekti käigus filmid, mida oli hiljem tore vaadata. Samas õppisid lapsed kasutama erinevaid meediavahendeid nagu arvuti, et pildistada ja ostida muusikat, fotoaparaati, cd- mängijat
 ALEKSANDER LAULAB NING KASLASED ARVAVAD ÄRA, MIS LAUL LÄBI KÕRVAKLAPPIDE KOSTUB
 MARITIL TULEB LAUL "KAUGES KÜLAS" VÄGA HÄSTI VÄLJA.
 VALMISTUME PRESIDENDI VASTUVÕTUKS.HARJUTAME TANTSU

 MAARJO REKLAAMIB HABEMEAJAMISVAHTU
 OSTKE MAAILMA PARIMAT LATERNAT!



 ANNI LAVASTAB FOTOL NÄHTUT PÄEVITAJAT
 LAVASTATAME PILTI
 KINOPILETI JÄRJEKORD

 MAIUSTUSTE SABA




 MARIBELL PILDISTAB MULTIFILMI.
 LIIGUTAME MULTIFILMITEGELASI


 RASMUS VAATAB, KUIDAS MULTIFILM ON VÄLJA TULNUD


NETIAVARUSTES LEIAB TOREDAID TANTSUVIDEOSID, MILLE JÄRGI TANTSIMINE PAKKUS LASTELE PALJU LÕBU. JA KOGU AEG KOSTUS: VEEL, VEEL...!





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tartumaa haridustöötajate pidulik tänuüritus

 Melliste Koolil on taas põhjust rõõmu ja uhkust tunda. Täna tunnustati Tartu Ülikooli aulas meie õpetajaid ja nende tegemisi. Tartumaa aasta klassiõpetaja laureaat Pille Saan Tartumaa aasta haridustegu 2023  " Kolme kooli ESFi Klass+ ühisprojekt  ”Nutikas digipööre” , Luunja Keskkool, Melliste Kool ja  Friedebert Tuglase nimeline Ahja Kool" Ühisprojekti juhtisid Tea Hermann ja Meeri Sellik. Koordinaatoriteks koolides olid Annika Apuhtin, Britta Sims, Eliise Joonas ja Rainer Lanemann.

Meie kummardus!

Sõbrapäev meie koolis!

 Sel aastal oli meil sõbrapäev jaotatud kaheks. Hommiku poolikul toimus meie koolis valla kolme kooli ühisüritus, kus 1.- 4.kl õpilased tantsisid diskol . Suurematele klassidele korraldas sõbrapäeva tegevused 6. klass. Hommikul jagasid nad kõigile õpilastele ja koolipersonalile südamekleepsud, mis olid nummerdatud. Vahetundides said kõik otsida sama numbriga paarilist, kellega fotonurgas pilti teha. Pildid jäädvustas õpilasesinduse asepresident Johanna-Janeli, teda abistas Lilian, kes on samuti õpilasesinduse liige. Pildid leiad 👉  https://drive.google.com/drive/folders/1mLw3v-7Tcv_vS5opni8twmVDVe9nf9R_?usp=sharing   6. klass valmistas kõigile õpilastele sõbrapäevakaardid ja see, kes ei leidnud üles oma paarilist, sai pildi teha koos 6. klassi õpilastega. 5. tunni ajal toimus 5.-9. klassi õpilastele sõbrapäeva disko. Diskori puldis olid Rasmus, Kaspar ja Cristofer. Suur aitäh, 6.klassi juhatajale Tiinale ja kõigile teistele abilistele.