Otse põhisisu juurde

Nähka ja Mürakarud ajarännakult tagasi.

Umbes kuu aega tagasi alustasid Mürakarud koos Nähkaga ajarännakut. Meie rännak algas sellega, et tutvusime ,,AJAGA”. Lapsed said teada, millest koosneb ,,AEG”, miks pole koguaeg suvi ja miks öösel pimedaks läheb. Olles kogunud piisavalt teadmisi, tõmbasime selga skafandrid ja sööstsime koos Nähkaga otse kosmosesse. Oi, kui põnev seal veel oli! Saime teada, et lisaks Maale on Universumis veel teisigi imelisi planeete ja et igal planeedil on oma nimi. Nad kõik on ümmargused ja meie lemmikuks osutus Universumi suurim planeet Jupiter. Üheskoos käisime ära Kuu peal ja isegi maitsesime tükikese sellest. Saime ka teada, miks tähed alla ei kuku! Enne kosmosest lahkumist, tutvusime ka tulnukatega. Saime veel teada, et kogu maailm polegi ainult Eesti. 

Olles Maa peale tagasi jõudnud, tutvusime õhusõidukitega ning seejärel uurisime, mis on Eesti all ja Maa sees. Tutvusime laava, kristallide, kulla, vee ja mullaga. Maa oli nii ilus ja roheline, aga kusagilt pidi ju elu alguse saama? Rändasimegi üheskoos mitusada miljonit aastat tagasi ning saime teada, et elu sai alguse veest. Veest arenesid ka välja esimesed dinosaurused, kes olid eriti suured ja hirmuäratavad. Mõned neist olid taimetoitlased ja mõned lihasööjad ning mõned neist isegi lendasid lindude kombel. Aga kuidas dinosarused alguse said ning kuidas nad paljunesid? Selleks ,et seda teada saada, viisime läbi suurepärase ja huvitava eksperimendi, mille tulemuseks koorus munast dinosaurus. Dinosaurustega önnestus kohtuda ka Tartus AHHAA teaduskeskuses. 

Rännates mõned miljonid aastad edasi, sattusime esimeste inimeste radadele. Mürakarud ja Nähka olid veendunud, et inimesed olid kunagi pärdikud. Lisaks sellele, et nad olid täitsa paljad, turnisid nad toidu hankimiseks puude otsas, korjasid marju, seeni ja küttisid. Nähkale ja Mürakarudele tundus see nii põnev, et prooviti ka üheskoos küttimist ja korilust.

Nüüdseks oleme ajarännakult tagasi. Meie reis jätkub tänapäevas, kus tutvume Maa erinevate põnevate paikadega ning seal elavate inimeste ja loomadega.













  


 
 













Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tartumaa haridustöötajate pidulik tänuüritus

 Melliste Koolil on taas põhjust rõõmu ja uhkust tunda. Täna tunnustati Tartu Ülikooli aulas meie õpetajaid ja nende tegemisi. Tartumaa aasta klassiõpetaja laureaat Pille Saan Tartumaa aasta haridustegu 2023  " Kolme kooli ESFi Klass+ ühisprojekt  ”Nutikas digipööre” , Luunja Keskkool, Melliste Kool ja  Friedebert Tuglase nimeline Ahja Kool" Ühisprojekti juhtisid Tea Hermann ja Meeri Sellik. Koordinaatoriteks koolides olid Annika Apuhtin, Britta Sims, Eliise Joonas ja Rainer Lanemann.

Meie kummardus!

Sõbrapäev meie koolis!

 Sel aastal oli meil sõbrapäev jaotatud kaheks. Hommiku poolikul toimus meie koolis valla kolme kooli ühisüritus, kus 1.- 4.kl õpilased tantsisid diskol . Suurematele klassidele korraldas sõbrapäeva tegevused 6. klass. Hommikul jagasid nad kõigile õpilastele ja koolipersonalile südamekleepsud, mis olid nummerdatud. Vahetundides said kõik otsida sama numbriga paarilist, kellega fotonurgas pilti teha. Pildid jäädvustas õpilasesinduse asepresident Johanna-Janeli, teda abistas Lilian, kes on samuti õpilasesinduse liige. Pildid leiad 👉  https://drive.google.com/drive/folders/1mLw3v-7Tcv_vS5opni8twmVDVe9nf9R_?usp=sharing   6. klass valmistas kõigile õpilastele sõbrapäevakaardid ja see, kes ei leidnud üles oma paarilist, sai pildi teha koos 6. klassi õpilastega. 5. tunni ajal toimus 5.-9. klassi õpilastele sõbrapäeva disko. Diskori puldis olid Rasmus, Kaspar ja Cristofer. Suur aitäh, 6.klassi juhatajale Tiinale ja kõigile teistele abilistele.