Otse põhisisu juurde

Lasteaed õppekäigul Võrtsjärve õppekeskuses

Esmaspäeval, 15.septembril viis suur kollane buss "Oravakese" lasteaia 5-7 aastased lapsed Võrtsjärve äärde. Ilm oli tuuletu ja päikesepaisteline, järv oli sile nagu peegel.

Veeprogrammi "Vesi elukeskkonnana" raames tutvuti seekord veetaimedega. Lapsed jaotati kahte gruppi. Üks grupp läks järve äärde, teine grupp jäi esialgu majja. Järve ääres said lapsed teada, mis vahe on pillirool ja kõrkjatel. Lastele meeldis väga pilliroo sees (nagu "džunglis") hanereas liikuda. Seejärel näitas lektor Anu, kuidas kõrkjast (kailust) parti meisterdada ja järve peal ujutada. Seejärel õpiti sillal varem valmis pandud veetaimi tundma: penikeelt, konnarohtu, vesitatart, vesikuuske, vesihernest, jt.Vesiroosi ja hundinuia lapsed juba teadsid. Et õpitu meelde jääks, riputas lektor koos lastega pildid nöörile. Taimenimede kinnistamiseks pidid lapsed teise pildi juurde lisama (nt.peni+keel = penikeel).

Peale väikest söögipausi vahetusid grupid. Esimene grupp läks majja, teisele korrusele binokulaariga veetaime osi vaatlema, teine grupp suundus järve äärde. Oli asjalik ja põnev õppepäev.

Uuesti kohtutakse Võrtsjärve limnoloogiakeskuses kevadel, kui hakatakse järvekalu õppima.














































































Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tartumaa haridustöötajate pidulik tänuüritus

 Melliste Koolil on taas põhjust rõõmu ja uhkust tunda. Täna tunnustati Tartu Ülikooli aulas meie õpetajaid ja nende tegemisi. Tartumaa aasta klassiõpetaja laureaat Pille Saan Tartumaa aasta haridustegu 2023  " Kolme kooli ESFi Klass+ ühisprojekt  ”Nutikas digipööre” , Luunja Keskkool, Melliste Kool ja  Friedebert Tuglase nimeline Ahja Kool" Ühisprojekti juhtisid Tea Hermann ja Meeri Sellik. Koordinaatoriteks koolides olid Annika Apuhtin, Britta Sims, Eliise Joonas ja Rainer Lanemann.

Meie kummardus!

Sõbrapäev meie koolis!

 Sel aastal oli meil sõbrapäev jaotatud kaheks. Hommiku poolikul toimus meie koolis valla kolme kooli ühisüritus, kus 1.- 4.kl õpilased tantsisid diskol . Suurematele klassidele korraldas sõbrapäeva tegevused 6. klass. Hommikul jagasid nad kõigile õpilastele ja koolipersonalile südamekleepsud, mis olid nummerdatud. Vahetundides said kõik otsida sama numbriga paarilist, kellega fotonurgas pilti teha. Pildid jäädvustas õpilasesinduse asepresident Johanna-Janeli, teda abistas Lilian, kes on samuti õpilasesinduse liige. Pildid leiad 👉  https://drive.google.com/drive/folders/1mLw3v-7Tcv_vS5opni8twmVDVe9nf9R_?usp=sharing   6. klass valmistas kõigile õpilastele sõbrapäevakaardid ja see, kes ei leidnud üles oma paarilist, sai pildi teha koos 6. klassi õpilastega. 5. tunni ajal toimus 5.-9. klassi õpilastele sõbrapäeva disko. Diskori puldis olid Rasmus, Kaspar ja Cristofer. Suur aitäh, 6.klassi juhatajale Tiinale ja kõigile teistele abilistele.