Otse põhisisu juurde

Miks on vaja ennast tundma õppida?

Õpetajate streigi nädalal kirjutasid meie kooli 7-9.klassi õpilased lühikirjandi teemal " Miks on vaja ennast tundma õppida?"

Tegime Chat GPT koostööd ja lasime kõikidest meieni jõudnud kirjanditest teha kokkuvõtte, mida saate ka teie lugeda.

Chat GPT kokkuvõte👇 

Tekstist selgub, et enese tundmaõppimine on oluline mitmel tasandil. See aitab mõista oma tugevusi ja nõrkusi, suurendades enesehinnangut ja avatust. Enese tundmaõppimine võimaldab kujundada soovitud isiksust, mis omakorda toetab rahulolu eluga, loob toimivaid suhteid, tagab tööalase edu ja aitab säilitada tasakaalu erinevate olukordade vahel.

Tekstis mainitakse ka loengut teemal "Kuidas saada iseendaks", mis mõjutas autori mõtteid. Autor toob välja, et enese tundmaõppimine on oluline selleks, et teada saada oma tõelisi eesmärke, vältida depressiooni ning hinnata igat hetke enda teekonnal.

Edasi rõhutatakse enese tundmaõppimise olulisust erinevatel tasanditel, nagu suhtlemisoskused, realistlike eesmärkide seadmine, stressiga toimetulek ja enesejuhtimine. Õpilased tõstavad esile ka enesehinnangu ja enesekindluse tõusu ning positiivseid emotsionaalseid mõjusid, mida enese tundmaõppimine võib kaasa tuua.

Kokkuvõttes jõutakse järeldusele, et enese tundmaõppimine on võtmetähtsusega rahuliku, tasakaalustatud ja eduka elu suunas liikumiseks. Kirjandites rõhutatakse, et see on pidev teekond, mis avardab arusaama iseendast, aitab seada eesmärke ning elada õnnelikumat ja täisväärtuslikumat elu.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tartumaa haridustöötajate pidulik tänuüritus

 Melliste Koolil on taas põhjust rõõmu ja uhkust tunda. Täna tunnustati Tartu Ülikooli aulas meie õpetajaid ja nende tegemisi. Tartumaa aasta klassiõpetaja laureaat Pille Saan Tartumaa aasta haridustegu 2023  " Kolme kooli ESFi Klass+ ühisprojekt  ”Nutikas digipööre” , Luunja Keskkool, Melliste Kool ja  Friedebert Tuglase nimeline Ahja Kool" Ühisprojekti juhtisid Tea Hermann ja Meeri Sellik. Koordinaatoriteks koolides olid Annika Apuhtin, Britta Sims, Eliise Joonas ja Rainer Lanemann.

Meie kummardus!

Sõbrapäev meie koolis!

 Sel aastal oli meil sõbrapäev jaotatud kaheks. Hommiku poolikul toimus meie koolis valla kolme kooli ühisüritus, kus 1.- 4.kl õpilased tantsisid diskol . Suurematele klassidele korraldas sõbrapäeva tegevused 6. klass. Hommikul jagasid nad kõigile õpilastele ja koolipersonalile südamekleepsud, mis olid nummerdatud. Vahetundides said kõik otsida sama numbriga paarilist, kellega fotonurgas pilti teha. Pildid jäädvustas õpilasesinduse asepresident Johanna-Janeli, teda abistas Lilian, kes on samuti õpilasesinduse liige. Pildid leiad 👉  https://drive.google.com/drive/folders/1mLw3v-7Tcv_vS5opni8twmVDVe9nf9R_?usp=sharing   6. klass valmistas kõigile õpilastele sõbrapäevakaardid ja see, kes ei leidnud üles oma paarilist, sai pildi teha koos 6. klassi õpilastega. 5. tunni ajal toimus 5.-9. klassi õpilastele sõbrapäeva disko. Diskori puldis olid Rasmus, Kaspar ja Cristofer. Suur aitäh, 6.klassi juhatajale Tiinale ja kõigile teistele abilistele.